• Vrijednosti

  Home / Vrijednosti

  EKI poštuje i prihvaća univerzalne ljudske vrijednosti. EKI-jeva posvećenost narodu BiH bez obzira na njihovu nacionalnost, vjeru, spol ili dob ukorjenjena je u ovim vrijednostima i one su izražene na sljedeći način:

  Mi cijenimo i uvažavamo ljude

  Mi cijenimo i uvažavamo ljude, svoje klijente, zaposlenike i zajednice u kojima živimo i radimo i ne diskriminiramo nikoga po osnovu rase, spola, vjerske opredjeljenosti, fizičkog izgleda, sposobnosti ili imovinskog stanja.

  Mi to pokazujemo svojim svakodnevnim ponašanjem, komunikacijom, politikama i procedurama, koje će uvijek odražavati transparentno, učinkovito i djelotvorno korištenje resursa.

  Mi smo posvećeni odgovornom radu sa ekonomski ugroženim kategorijama

  Mi vjerujemo da ljudi koji se svojim poštenim radom bore za bolji život svojih porodica pokretanjem i vođenjem vlastitih poslovnih aktivnosti predstavljaju uzor na koje se stanovništvo Bosne i Hercegovine može ugledati.

  Mi to pokazujemo time što preuzimamo prihvatljiv rizik kreditiranja poslovnih aktivnosti osoba koji ne mogu obezbjediti uobičajene garancije i pri tome vodimo računa da ih ne prezadužimo.

  Mi smo partneri

  Mi se ponašamo kao partneri prema svojim klijentima i svojim zaposlenicima.

  Mi to pokazujemo tako što smo uvijek spremni da ih saslušamo i blagovremeno i kooperativno djelujemo kako bi im pomogli da razrješe problem zbog kojeg su nam se obratili ukoliko je to u našoj moći.

  Mi brinemo o zajednici u kojoj živimo

  Mi brinemo o ekonomskim i opštim društvenim tokovima zajednica u kojima živimo i radimo.

  Mi to pokazujemo radeći svoj posao tako da na održiv način koristimo sredstva za poslovne aktivnosti bez slabljenja društvene ekonomije u cjelini, ne zagađujući okolinu i učestvujući u društveno odgovornim projektima koji se tiču ugroženih kategorija, a posebno djece.

  Kontakt forma

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.